Právě se nacházíte:

Ranch Vogelsang

Ranch Svobodná země Vogelsang se rozkládá na cca 32ha pozemků, asi 28ha se využívá převážně k pastevním účelům, 4ha jsou určeny pro ubytování hostů a k jejich rekreačnímu a sportovnímu vyžití.

Naše rodinná farma je provozována ve westernovém stylu. Je zaměřená na poskytování ubytovacích a volnočasových služeb,chov koní s jejich následným využíváním pro vyjížďky klientů do okolí. Nabízíme našim hostům staročeské prázdniny v netradičním stylu, to znamená, že naším cílem je ,aby naši hosté i jejich ratolesti odjížděli plni nevšedních dojmů a zážitků, které dříve bývaly tak samozřejmé.

Ranch se nachází uprostřed šumavských hvozdů a je vyhlášeným houbařským rájem, a proto si u nás hosté mohou pronajmout i sušičky na houby. K dispozici je přírodní koupaliště se svážným dnem 10x25m. Pro výlety do okolí je možné si u nás pronajmout horská kola. Při poznávání našeho okolí je pro naše klienty připravena řada slev v okolních muzejích a podnicích na trase možných výletů.
 
U nás nechybí ani místo pro táboráky, kde je možno si opéct vuřty či grilovat a prozpívat noc při kytaře.
 
Dále nabízíme volejbalové hřiště se sítí a možnost zapůjčení různých her.
 
Mají-li hosté zájem o rukodělnou činnost, mohou využít služeb naší profesionální keramické dílny a vyzkoušet si vyrobit různé předměty.
 
Kdo chce vyzkoušet jízdu v sedle,pro toho zde máme vyjížďky do okolí s průvodcem. Děti odvodíme, aby ani ony nepřišly o možné zážitky.
 
Večer mohou naši návštěvníci posedět v příjemném prostředí stylové společenské místnosti se spoustou kuriozit s možností občerstvení. Přitom si mohou zahrát kulečník či šipky v herně. I pro děti se vždy něco najde.
 
Pro příjemně strávené chvíle vám poslouží veliká veranda, kde můžete posnídat, vypít kávu nebo jen relaxovat při pohledu na čistou šumavskou přírodu. Hosté též ocení výhled na protilehlý vrch Ždánov, hrad Kašperk či ůdolí říčky Losenice.
 
Vzhledem k tomu, že doprovodnou činností našeho rače je chov bizona amerického, daňků, koní a ryb, mohou naši hosté relaxovat při pozorování všech našich svěřenců.
 
Služby našeho ranče jou určeny pouze pro klienty u nás ubytované. Tím je zajištěn klid a ničím nerušená pohoda jejich pobytu. Právě proto našich služeb využívá i řada českých celebrit.
 
K ubytování slouží celoročně stylově zařízená budova, kde je možno využít pokoje po dvou a čtyřech lůžkách s vlastní koupelnou, ledničkou a lůžkovinami, Vybavená kuchyně je společná. Dále nabízíme dvoupokojová apartmá s vlastní kuchyňkou pro čtyři lidi.
 
Pro letní ubytování nabízíme samostatnou chatku s pěti lůžky, kuchyňkou se sporákem, vybavením a ledničkou, WC, sprchou a lůžkovinami. Chatka je postavena z velké maringotky s přistavěnou verandou. Má svůj vlastní pozemek s ohništěm a místem pro parkování.
 
Dále v létě nabízíme zájemcům o tábornickou činnost dvě teepee pro tři a čtyři osoby a osadnický vůz pro dva.
 
Jako zajímavost můžete vidět jen u nás galerii moderního cowboyského umění - Odvrácená strana tváře.
 
Upozornění: Pro nedostatek volných uzavíratelných prostor v areálu ranče Vám nemůžeme nabídnout uschování vašich vlastních jízdních kol.
 
V zimním období jsou nutné sněhové řetězy.